به گزارش خبرگزاری مهر، مهربانو رهبری مدیر گروه بهداشت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این مطلب گفت: مسمومیت حاملگی یا پره اکلامپسی در واقع نوعی اختلال در فشار خون است که موجب می شود کارکرد دستگاههای عصبی مختل شود.
وی افزود: پره اکلامپسی باعث انقباض عروق و در نتیجه افزایش فشار خون و کاهش جریان خون می شود. کاهش جریان خون ، بسیاری از اندامها نظیر کبد، کلیه ها و مغز را تحت تأثیر قرار می دهد.
رهبری اظهار داشت: کاهش جریان خون رحم می تواند سبب مشکلاتی نظیر کاهش رشد جنین، کاهش مایع آمینوتیک و پارگی جفت شود.
وی با بیان اینکه مسمومیت حاملگی در سه ماهه آخر بارداری شایع تر است، تصریح کرد: به همین دلیل خانم های باردار باید آن را به خوبی بشناسند و در صورت داشتن هر گونه علائم حتماً به پزشک مراجعه کنند.
وی، افزایش قابل ملاحظه فشار خون (هر چند در محدوده طبیعی قرار داشته باشد)، ورم ناگهانی به خصوص دستها و پاها که به هنگام صبح شدیدتر است، افزایش وزن ناگهانی، وجود آلبومین در ادرار و دفع پروتئین در ادرار و تاری دید را مجموعه علائمی برشمرد که مشخص می کنند مسمومیت بارداری رخ داده و کلیه ها دچار علائم نارسایی می شوند.
رهبری افزود: مسمومیت حاملگی حاملگی ممکن است از هفته 20 بارداری تا 7 روز پس از زایمان رخ دهد که باید به آن توجه داشت.
وی بیان داشت: مسمومیت در صورت تشخیص و درمان در طول بارداری، اغلب بدون هیچ عارضه ای از بین می رود اما اگر به موقع درمان نشود احتمال سکته مغزی، تشنج و ادم ریه وجود دارد.
به گفته رهبری، آزمایشهای تشخیصی شامل آزمایش خون، بررسی ادرار 24 ساعته و سایر موارد برای رد کردن عوارض است.
نظر شما